Православне иконе

Хаџи Дејан Николић - Деки

Хаџи Дејан Николић - ДекиРођен у Нишу 1964. године где живи и данас. Завршио школу за графички дизајн, а од ране младости ( још у основној школи ) почиње да се бави портрет карикатуром сликарством (реализам), портретима у чему је до 2000-те године постизао завидне резултате. Објављивао је своје радове и у многим дневним листовима. Бавећи се сликарством одржао је и тринаест самосталних изложби, и гостовао на пар манифестација као излагач својих радова везаних за тему као што су џез фестивали, изложба карикатура познатих писаца за дан народне библиотеке, изложбу наших познатих као и страних глумаца, и.т.д. Фрескописањем и иконописањем почиње интезивно да се бави од 2001 године, изучавајући радове старих иконописаца и фрескописаца обилазећи манастире у земљи и ван земље. До сада помогао у фрескописању неколико цркава у околини града Ниша као и уређењу иконостаса. Иза себе већ има преко стотину урађених икона, а његов рад цене и високо вреднују и Оци СПЦ-е. Његова реченица је свима позната "Препуштам Вас Јеванђељском погледу, а онај ко има очи нека види"

ГАЛЕРИЈА

Живадиновић Драгана - Гага

Живадиновић Драгана - ГагаРођена у Зајечару 1973.године, где је завршила основну и основну музичку школу. У град Ниш долази као ђак средње грађевинске школе где је упознала супруга и засновала породицу. По доласку у Ниш постаје и активни члан академског хора "Вељко Влаховић" и Црквеног Појачког друштва " Бранко". У том периоду се продубљује њено интересовање за православље, веру и почиње њен литургијски живот. Живећи литургијски у периоду 11.година брака са својим мужем Слободаном је изродила четворо предивне деце, а од 2003 године када се родило треће дете почиње и да учи иконопис од фрескописца и иконописца Хаџи Дејана Николића. Са својим радовима је учествовала на једној заједничкој изложби где је њен рад био запажен, а до дана данашњег је из њене руке настало преко педесет дивних икона.

ГАЛЕРИЈА

Пауновић Зоран - Паун

Пауновић Зоран - ПаунРођен у Сарајеву 1968. године где сам живео и завршавао школе до своје осамнесте године. Завршивши средњу школу отишао сам на одслужење војног рока у Ниш. Након одслужења војног рока остао сам да радим и живим у Нишу, где сам засновао породицу и стекао много пријатеља. Пре пар година сам тако кроз дружење са ГАГОМ упознао и Хаџи Дејана Николића, као њеног учитеља иконописа, чији радови су ме задивили. Једном приликом пре годину и по дана ДЕКИ ми је из чиста мира, ничим изазван, предложио да се опробам у иконописању. Насмејао сам се на то од свег срца и рекао му да ја никако то немогу и да никад нисам знао да цртам, да радим с бојама, једино познајем техничко цртање. Пошто Деки не признаје "не" као одговор, био је упоран да покушам, и на крају ме убедио. Од фебруара 2009. године сам пристао да учим Иконопис од њега, а колико је он у свом науму да од мене створи иконописца успио погледајте у мојим радовима.

ГАЛЕРИЈА

ЖИВОПИС - ФРЕСКЕ

ЖИВОПИС - ФРЕСКЕ

ГАЛЕРИЈА

 

Од Бога Вам здравље

СВАКО КОПИРАЊЕ
САДРЖАЈА
ЈЕ ЗАБРАЊЕНО